Jezdí řidiči podle předpisů? To zjišťovali policisté při další dopravní akci v kraji
Ilustrační foto, zdroj: archiv Policie ČR
Teplice

Ústecký kraj - V první polovině týdne probíhala v Ústeckém kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu správného předjíždění a způsobu jízdy.

Policisté zkontrolovali 333 vozidel a zjistili celkem 184 dopravních přestupků. Řidičům bylo za tyto přestupky uloženo 174 blokových pokut ve výši 105 000 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 10 závažnějších přestupků.

"Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, které policisté řešili ve 46 případech. Nepoužití bezpečnostních pásů pokutovali policisté ve 34 případech a nepoužití zádržného systému v 5 případech. Celkem 10 vozidel bylo v nevyhovujícím technickém stavu. U 8 řidičů zaznamenaly hlídky držení telefonu nebo jiného hovorového nebo záznamového zařízení a rovněž 8 řidičů se dopustilo přestupku na železničním přejezdu.

Požití alkoholických nápojů řidiči policisté tentokrát řešit nemuseli, jeden řidič ale měl pozitivní test na návykovou látku. Kromě toho přistihly hlídky za volantem 2 šoféry, kteří u sebe neměli řidičský průkaz, a zastavily také 12 vozidel bez dálniční známky. Dopravního přestupku se dopustili 2 chodci," vyčetla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru