Krizový štáb doporučuje ředitelům mateřských, základních a středních škol zvážit prodloužení podzimních prázdnin
Krizový štáb Ústeckého kraje jednal pomocí videokonference. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Teplice

Ústecký kraj - Krajský krizový štáb se sešel operativně ve čtvrtek odpoledne prostřednictvím videokonference, aby zhodnotil situaci ve školství na území regionu v souvislosti s šířením onemocnění covid-19.

Aktuální situace v oblasti školství je relativně příznivá, přesto krajský krizový štáb přijal doporučující usnesení pro ředitele všech škol bez rozdílu zřizovatele, aby zvážili udělení volných dní (tzv. ředitelské volno) ve dnech 25. a 26. října 2021.

Tuto kompetenci mají ředitelé škol v souladu se školským zákonem a usnesení krajského krizového štábu má pouze doporučující charakter. Ředitelé by měli zvážit aktuální situaci přímo v daném školském zařízení a spádové oblasti, ze které mají děti a žáky, a rozhodnout podle svého uvážení.

Jednání Krizového štábu Ústeckého kraje řídila v zastoupení hejtmana 1. náměstkyně Lubomíra Mejstříková. V Ústeckém kraji máme přibližně 132 tisíc dětí a žáků v mateřských, základních, středních školách a dětských skupinách. Aktuálně je diagnostikováno 112 dětí a žáků jako pozitivních a přibližně 740 osob je umístěno v karanténě. Kompletně jsou v karanténě podle informací Krajské hygienické stanice celkem tři školská zařízení a jedna dětská skupina.

KOMPLETNÍ ZNĚNÍ PŘIJATÉHO USNESENÍ:

Krizový štáb Ústeckého kraje doporučuje ředitelům všech škol v Ústeckém kraji, bez rozdílu zřizovatele, zvážit s ohledem na vývoj šíření onemocnění covid-19 a dalších akutních respiračních onemocnění ve škole a její spádové oblasti, v souladu s § 24 odst. 2 zákona o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), vyhlášení volných dnů (tzv. ředitelské volno) pro žáky na dny 25. a 26. října 2021.

Termín příštího jednání Krizového štábu Ústeckého kraje nebyl stanovený. Krizový štáb bude svolán hejtmanem Ústeckého kraje operativně v případě potřeby.

Krizový štáb Ústeckého kraje je orgán pro řešení krizových situací, řešící v reálném čase konkrétní situaci. Doporučení krizového štábu směřují ke zvládnutí situace za pomoci předem připravených postupů a nástrojů. Oproti tomu Bezpečnostní rada Ústeckého kraje provádí analýzu hrozících rizik, stavu připravenosti a rozhoduje o realizaci preventivních opatření. Rozhodnutí bezpečnostní rady jsou konána za účelem připravenosti na hrozící nebezpečí.

Bezpečnostní rada Ústeckého kraje (dále jen "bezpečnostní rada kraje") je zřízena v souladu s ustanovením § 24 odst. 1, zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení, ve znění pozdějších předpisů, jako poradní orgán hejtmana pro přípravu na krizové situace. Projednává a posuzuje stav zabezpečení a stav připravenosti na krizové situace na území kraje Ústeckého kraje. Předsedou bezpečnostní rady kraje je hejtman Ústeckého kraje. Bezpečnostní radu kraje svolává předseda bezpečnostní rady kraje podle plánu práce na kalendářní rok a to nejméně dvakrát ročně nebo v případě naléhavé potřeby mimořádně na základě svého rozhodnutí nebo žádosti člena bezpečnostní rady kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru