Když se zadaří, otevře se Lovecký zámeček ve Mstišově už na jaře
Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Mstišov – Lovecký zámeček ve mstišovské oboře je v poslední fázi stavebních úprav. Jiří Novák, který je jeho spolumajitelem, plánuje slavnostní otevření objektu už na jaro příštího roku. Celkové náklady na rekonstrukci dosáhly podle jeho slov 7 miliónů korun. „V současné době ještě řešíme zařízení a vybavení, to bude také něco stát,“ dodává Novák.

Největším problémem oprav, které měli pod dohledem památkáři, bylo podle Nováka sehnat kvalitní stavební firmu. „Rekonstrukce se kvůli nespolehlivosti některých firem o rok protáhla. To, že se nám v dnešní době vůbec podařilo rekonstrukci dokončit, se dá považovat za úspěch. A to i díky přístupu Národnímu památkovému ústavu v Ústí nad Labem, finanční podpoře Ústeckého kraje, ministerstvu kultury a všem návštěvníkům a příznivcům Obory Mstišov.“

2210mstisovkz2

Foto: Ilona Kaulfuss

Podle Jiřího Nováka bude zámeček po zprovoznění dál sloužit jako restaurace. „Bude tu česká a zvěřinová kuchyně plus pizza a rozvoz. Horní sál chceme nabízet ke svatebním a narozeninovým oslavám.“ Na dotaz, jak vidí budoucnost mstišovské obory, o kterou se chce dál starat město, Novák uvedl, že tato otázka zatím není aktuální, protože se čeká na rozhodnutí Lesů České republiky.

Lovecký zámeček nechal postavit v polovině 18. století František Karel Clary-Aldringen. Romantický osmiboký objekt v čínském stylu daroval své manželce, přezdívané Tupperle. Proto se zámečku dlouhá léta říkalo Tuppelburg. Zámeček stojí v oboře, která má rozlohu 17 hektarů. Od roku 1964 je objekt na seznamu kulturních památek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru