OBRAZEM: Tohle nám mohlo skončit na talíři! Přetížená dodávka převážela maso bez chlazení
Znehodnocené maso. Foto: Policie ČR
Teplice

Řehlovice - Ve středu 13. 10. 2021 probíhala dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nízkorychlostní kontrolní vážení povolených hmotností vozidel. Policisté dálničního oddělení Řehlovice a celníci z mobilního dohledu Ústeckého kraje vážili vytipovaná vozidla na vážním stanovišti před budovou Dálničního oddělení Řehlovice.

Jedním z vytipovaných vozidel byla i dodávka registrovaná v ČR, u níž byla při kontrolním vážení zjištěna hmotnost 6000 kg, přestože nejvyšší povolená hmotnost dodávky je 3500 kg. Dodávka převážela z Prahy do Ústí nad Labem potraviny určené pro restauraci.

1410masokz4

Foto: Policie ČR

Při kontrole naložených potravin bylo zjištěno, že osádka převážela mimo jiné také 120 kg kuřecího masa a 30 kg mořských plodů, ovšem v nákladovém prostoru bez chladícího a mrazícího zařízení. Na místo byla proto přivolána Krajská veterinární správa pro Ústecký kraj, jejíž pracovníci převážené maso znehodnotili a nařídili jeho neškodné odstranění.

1410masokz1

Foto: Policie ČR

"Provozovateli vozidla hrozí za porušení veterinárního zákona pokuta až 1 milion Kč. Dálniční policisté řidiči přetížené dodávky uložili za překročenou hmotnost vozidla pokutu v příkazním řízení 10 tisíc Kč. Provozovateli dodávky hrozí za překročenou hmotnost pokuta ve správním řízení až do výše 500 000 Kč," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

1410masokz3

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru