V Bílině vzpomínají na Václava Havla. Ve Výstavní síni u kostela můžete navštívit výstavu o jeho životě doplněnou kresbami bílinských dětí
Foto: KC Bílina
Teplice

Bílina - Ve středu 13. října se v bílinské Výstavní síni u kostela konala vernisáž výstavy Václav Havel. Výstavu připravilo Kulturní centrum Bílina ve spolupráci s Knihovnou Václava Havla.

Václav Havel, poslední československý a první český prezident, by oslavil dne 5. října osmdesáté páté narozeniny. Výstava byla připravena pod záštitou Nadace Václava a Dagmar Havlových VIZE 97.

Představuje průřez života našeho exprezidenta, ikony 20. století, kterou uznával celý svět. Václav Havel byl český dramatik, esejista, disident a kritik komunistického režimu, po takzvané Sametové revoluci v roce 1989 se stal 29. prosince prezidentem Československé republiky. Prezidentem České republiky byl až do 2. února 2003. Zemřel 18. prosince 2011.

edeniky 514

Výstavu také doplnily svými výtvarnými díly děti bílinských mateřských a základních škol. Je doplněna zajímavými rekvizitami, se kterými pomohl přítel Václava Havla, pan Tomáš Bučil, a Historický spolek města Bílina.

Výstavu Václav Havel můžete navštívit až do 2. ledna 2022 od čtvrtka do neděle v době od 13 do 17 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru