OBRAZEM: Celníci úřadovali v příhraničních prodejnách, zajistili padělky za miliony!
Foto zdroj: Celní úřad pro Ústecký kraj
Teplice

Teplicko, Chomutovsko - Ústečtí celníci v boji proti prodeji padělků nepolevují. V průběhu tohoto týdne provedli tři kontroly a zajistili zboží v hodnotě téměř 2,5 milionu korun.

Přestože obchodníkům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje některá práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Stejně tomu bylo i v příhraničních obcích Vejprty a Cínovec či v Chomutově.

Ve Vejprtech celníci zkontrolovali dvě kamenné provozovny, ve kterých bylo nabízeno k prodeji různé zboží, vykazující znaky padělků. Jednalo se o 378 kusů oblečení, obuvi, batohů, kabelek a hraček renomovaných výrobců a 15 kusů herbicidního přípravku k hubení plevelů. Hodnota zajištěného zboží, vyjádřená v cenách originálních výrobků, vyšplhala na 1 686 150 korun.

Na Cínovci zaměřila hlídka celníků pozornost na místní obchodní centrum, kde odhalila 129 ks parfémů, 43 ks roušek, 31 ks sluchátek, 31 ks textilu, 16 párů obuvi, 14 ks dětských stavebnic, 11 ks dětských hraček a 8 ks herbicidních prostředků, podezřelých z porušování práv majitelů dotčených ochranných známek. Hodnotu zajištěného zboží celníci vyčíslili na bezmála 580 tisíc korun.

Do třetice tentokráte v Chomutově si celníci vybrali ke kontrole neoznačenou provozovnu umístěnou v panelovém domě. V prodejně zajistili 123 ks figurek a sběratelských karet BRAWL STARS, 11 ks plyšových psů PAW PATROL a 16 ks WC osvěžovačů, u nichž vzniklo podezření, že se jedná též o padělky.

Zajištěné výrobky skončily ve skladu celního úřadu. Obchodníky čeká správní řízení a padělky likvidace. Celníci budou v kontrolách pokračovat i nadále s cílem chránit, jak spotřebitele, tak majitele práv duševního vlastnictví.

foto

1709padelky2

1709padelky3

1709padelky4

1709padelky5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru