Interpol pátrá po této mladé dvojici, spáchali nejspíš několik loupežných přepadení!
Pátrání po podezřelých ze série loupežných přepadení. Foto: Policie ČR
Teplice

ČR - Rakouská policie aktuálně šetří sérii loupežných přepadení. K osmi skutkům došlo v období od 30.1.2019 do 6.3.2020 na území Rakouska a jeden 27.8.2020 v chorvatském městě Záhřeb. Na základě zajištěných věcí, které pachatel po činu odhodil, je dáno podezření, že dvojice dosud neznámých pachatelů, muž a žena, pochází z České republiky.

Do této série spadají loupežná přepadení v supermarketech, na benzínových čerpacích stanicích a v Záhřebu ve stánku s rychlým občerstvením. Pachatel si obvykle těsně před zavírací dobou počká na moment, až všichni zákazníci opustí obchod, následně ohrožuje zaměstnance kuchyňským nožem nebo střelnou zbraní a donutí pokladní vydat tržbu.

Mezi kusy oblečení, které pachatel odhodil po loupeži, byla nalezena dámská taštička s osobními předměty hlavně české a slovenské výroby. Krátce před spácháním loupeže v supermarketu byla zaznamenána přítomnost mladé ženy, která si nic nekoupila a neustále měla ruce v kapsách tak, aby se zde ničeho nedotkla. Jedná se o možnou spolupachatelku a pravděpodobnou majitelku zajištěné dámské toaletní taštičky.

Popis pachatele: muž ve věku 20-30 let, vysoký 170-175 cm, štíhlý, světlá pokožka, na obličeji viditelné akné. Podle výpovědi svědků hovoří německy s českým nebo slovenským přízvukem.

V případě jakýchkoliv informací kontaktujte linku 158 nebo nejbližší oddělení Policie České republiky. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru