Vláda dovolí tančit. V polovině prázdnin se rozvolní další protiepidemická opatření
Jednání Vlády ČR. Foto: Úřad vlády
Teplice

ČR - Od 1. srpna dojde k mírnému rozvolnění protiepidemických opatření v obchodě a službách. Informoval o tom Úřad Vlády ČR po včerejším zasedání ministrů.

Navýší se maximální povolené počty návštěvníků na kulturních, sportovních či společenských akcích. Například na venkovních akcích bude moci být až sedm tisíc lidí místo současných pěti tisíc. Za zpřísněných požadavků na testy a další způsoby prokazování bezinfekčnosti bude možné na diskotékách, v klubech či restauracích tančit a zmenší se například minimální povolené rozestupy zákazníků v kadeřnictvích a obdobných provozovnách.

Na dvojnásobek ze současných nanejvýš deseti osob se zvýší i dosavadní limit používaný ve školství, například pro pravidla u zkoušek či na akademických obřadech.

Vláda v pondělí takéí schválila materiál Ministerstva zdravotnictví, který počítá s darováním a prodejem přebytečných vakcín proti onemocnění covid-19 do zahraničí. ČR má zajištěno dostatek očkovací látky pro své občany, může tak některé dodávky poskytnout zemím, které je potřebují.

„Covid-19 porazíme jen tehdy, pokud se dostatečně naočkuje celý svět. Musíme proto pomoci státům, které nemají dostatek vakcín. Vhledem k tomu, že Česká republika má přebytek očkovacích látek, společně s ostatními členskými zeměmi EU daruje vakcíny těm státům, které je potřebují,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

S ohledem na příslib Evropské Rady, že EU daruje třetím zemím nejméně 100 milion dávek očkovacích látek, poskytne Česká republika skrze evropskou iniciativu COVAX (mezinárodní mechanismus pro darování očkovacích látek) nejméně 2,39 milionu dávek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru