12 lidí z jednoho okresu v kraji má zjištěnou indickou mutaci koronaviru
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Ústecký kraj – Aktuální informace týkající se situace ohledně onemocnění covid-19 zveřejnil Ústecký kraj po posledním předprázdninovém zasedání krizového štábu.

V kraji jsou minimální denní přírůstky nově nakažených, v řádech jednotlivců. „Varovnou zprávou je informace od Krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem, že sekvenací virových vzorků byla zjištěna přítomnost tzv. indické mutace celkem u 12 případů v okrese Děčín,“ přiblížil jeden z výstupů krizového štábu mluvčí kraje Martin Volf.

Je potřeba nadále dodržovat ochranná a hygienická opatření. Ve vztahu k šíření onemocnění však podle Ústeckého kraje zafungovalo očkování.

Aplikováno je téměř 50 tisíc dávek vakcíny týdně. V rámci očkování byl dosažen milník 500 tisíc podaných očkovacích látek. Od 1. července se budou moct očkovat také děti ve věkové skupině 12+. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem měla v celorepublikovém měřítku druhou nejnižší úmrtnost pacientů s onemocněním covid-19.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru