V Městské památkové zóně Krupka pokračuje oprava chodníků na Husitské ulici
Ilustrační foto
Teplice

Krupka - V centrální části památkové zóny, kolem její páteřní Husitské ulice, byl stav hlavního chodníku po letošní drsnější zimě už velmi špatný, a na mnoha místech i nebezpečný pro chodce.

Na základě řady kritických připomínek a stížností z řad veřejnosti, i majitelů přilehlých domů, se proto město rozhodlo k operativnímu řešení situace. Jedinou účinnou možností bylo bezodkladné provedení stavebních prací, tedy odstranění staré, polorozpadlé a na mnoha místech propadlé zámkové dlažby, včetně rozlámaných obrubníků, a poté celková obnova tělesa chodníků položením nové dlažby a obrub.

Tyto práce se zahájily ihned, jak to umožnilo zlepšení povětrnostních podmínek v březnu. Neodkladnost a akutní potřeba řešit havarijní stav však zároveň kolidovala se skutečností, že se jedná o stavební práce v území památkové zóny. V těchto případech se i k pouhé výměně chodníkové dlažby mají vyjadřovat orgány památkové péče a speciálního stavebního úřadu.

Urychleným zahájením stavby zároveň došlo k dílčímu administrativnímu pochybení ze strany investora, kdy ještě neměl k dispozici stanoviska od památkářů. Ve společné součinnosti se však velmi rychle tento nevelký problém podařilo vyřešit. Veškeré stavební práce byly nejprve jejich zhotovitelem na krátkou dobu přerušené. Zároveň příslušné úřady, s přihlédnutím k naléhavé potřebě rychle řešit vzniklou situaci, velmi operativně reagovaly.

Díky tomu bylo brzy potvrzené, že opravy stávajících chodníků v Husitské ulici nejsou v žádném rozporu se zájmy státní památkové péče. A výsledkem je skutečnost, že krátkodobě přerušené stavební práce už v plném tempu opět pokračují. Všechny další tři etapy oprav mohou tedy probíhat plynule a bez komplikací, v zájmu a ku prospěchu občanů, kteří budou další desetiletí frekventovanou komunikaci pro pěší využívat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru