Můžeme a chceme: Jaké jsou hlavní cíle projektu a pro koho je určený?
Můžeme a chceme.
Teplice

Od června 2020 do února 2022 realizuje Vzdělávací centrum Genesia, z.s. projekt "Můžeme a chceme" s reg. číslem CZ.03.1.48/0.0/0.0/18_090/0012441. Projekt je spolufinancován z finančních zdrojů ESF a státního rozpočtu ČR.

Hlavním cílem projektu je sociální integrace, aktivní začleňování, vstup na trh práce, zvládání zátěží běžného života a učení se odpovědnosti a pracovním návykům u osob vystavených institucionalizaci a ohrožených sociálním vyloučením resp. sociálně vyloučených z řad klientů spolupracujícího subjektu – DSS Háj a Nová Ves, p.o.

V průběhu měsíců června a července 2020 proběhly výběry do projektu formou individuálních pohovorů s 34 klienty zařízení. V průběhu pohovorů byli klienti zařízení seznámeni s projektovými aktivitami a byl u nich taktéž zjišťován aktuální zdravotní stav, pobírání invalidního důchodu a druhy dovedností a schopností zejména s ohledem na možnost zaměstnání.

Do projektu vstoupilo celkem 28 osob (z toho 19 mužů a 9 žen) s invaliditou 1. až 3. stupně. Od srpna do října 2020 bylo 13 účastníků projektu zařazeno do motivačně aktivizačního programu, jehož obsahem jsou motivační a vzdělávací činnosti zaměřené na možnosti pracovního uplatnění. Pro dalších 15 účastníků projektu probíhal motivačně aktivizační program od listopadu 2020 do ledna 2021.

2104logoozp

V listopadu 2020 byla zahájena praktická pracovní/profesní příprava, zaškolení. Obsahem pracovní přípravy je praktický nácvik a zkoušení si pracovních činností z různých oborů tak, aby po zácviku byli účastníci projektu schopni tyto činnosti samostatně vykonávat.

Další projektovou aktivitou je Bilanční diagnostika pro 5 účastníků projektu.

Od června 2021 je plánován nástup účastníků projektu na tréninková pracovní místa pro minimálně 10 osob s pracovní asistencí, jejímž cílem je usnadnit proces adaptace při tréninkovém zaměstnání ve všech jeho fázích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru