Z modlanské fary se po rekonstrukci stane obecní úřad
Foto: archiv OÚ Modlany
Teplice

Modlany – Plánovaná rekonstrukce bývalé fary v Modlanech se blíží do fáze realizace. Vedení obce vyhlásilo ve čtvrtek 4. března výběrové řízení na prováděcí firmu. K dispozici už má projekt zpracovaný pražskou společnosti Firast. Ten kromě celkových oprav zahrnuje i demolici garáže a přístavbu sociálního zázemí, které by mělo sloužit i návštěvníkům sousedního kostela. V objektu, do kterého se po rekonstrukci přestěhuje obecní úřad, najde zázemí i knihovna a v bývalé budově úřadu vzniknou bytové jednotky.

Předpokládané náklady na rekonstrukci se pohybují těsně pod hranicí 18 miliónů korun. Zakázku spolufinancuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, z dotačního titulu Rekonstrukce a přestavba veřejných budov a ministerstvo pro životní prostředí. Lhůta pro podání nabídek do výběrového řízení je do 10. hodiny v úterý 23. března. Termín zahájení stavby je plánovaný na květen letošního roku. První etapa by přitom měla být dokončená v polovině příštího roku a druhá ještě letos.
Prohlídku objektu č.p. 19 v Modlanech umožní vedení obce zájemcům ve středu 10. března od 11 hodin. V rámci prohlídky nebudou poskytované odborné informace. Ty jsou k dispozici na webu obce.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru