Mezinárodní šachový turnaj podpoří město dotací 100 tisíc korun
Snímek z loňského ročníku šachového turnaje. (Archiv Šachového klubu Teplice)
Teplice

Teplice – Statutární město Teplice podpoří dotací ve výši 100 tisíc korun patnáctý ročník mezinárodního šachového turnaje Teplice Open. Rozhodli o tom tepličtí zastupitelé v pondělí 22. února.

Pořadatelem akce, na které se pravidelně objevují významní čeští i zahraniční hráči, je Šachový klub Teplice. Turnaj se uskuteční v termínu 5.-13. června v estrádním sále teplického domu kultury.

Teplice Open patří ke stěžejním šachovým turnajům. Každoročně nabízí zajímavé partie i napínavý průběh soutěže. Pravidelně se ho zúčastňuje několik stovek hráčů z Čech i ze zahraničí, mezi kterými nechybějí šachoví velmistři zvučných jmen. V loňském roce se turnaje účastnilo 226 šachistů a 150 z nich se ubytovalo v teplických hotelech.

Na vítěze turnaje Teplice Open čeká kromě poháru finanční odměna ve výši 50 tisíc korun. Pro hráče, který vybojuje samostatné první místo, pak navíc i prémie 5 tisíc korun. Turnaj budou pořadatelé přenášet online.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru