Podvodníci na Teplicku: Žena připravila sociálku o 200 tisíc, muži nesplácejí půjčky
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Z přečinu podvodu byla obviněna 50letá žena, která se na úkor státu obohatila o téměř dvě stě tisíc korun. Na cizí peníze dostali zálusk i dva muži. Půjčili si je a nespláceli.

Podezřelá při uplatnění žádosti o dávku státní sociální podpory v zákonné lhůtě příslušnému úřadu uváděla jako společně posuzovanou osobu muže, který ale už řadu let žije v zahraničí. Tím zavinila, že jí byl neoprávněně přiznán a po čtyři roky vyplácen příspěvek na bydlení, na který neměla nárok. Pokud případ skončí u soudu, hrozí ženě v krajním případě až dvouleté vězení.

Půjčky nesplácí

Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 24letému muži, který byl obviněn z úvěrového podvodu. Je podezřelý, že si v rozmezí několika měsíců zažádal o půjčky a úvěry u různých společností, ačkoliv věděl, že svým smluvně stanoveným závazkům nebude schopen dostát. Postupně si půjčil přes 220 tisíc korun, které poškozeným společnostem nesplácí, vyšetřován je na svobodě.

Úvěrový podvod

Z úvěrového podvodu se bude zodpovídat také 30letý muž, který uzavřel s poškozenou společností smlouvu o spotřebitelském úvěru na částku ve výši dvacet tisíc korun. Nejen, že ve smlouvě uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a výši příjmu, ale navíc smluvně stanovené splátky nehradí. Pokud bude obviněný muž u soudu uznán vinným, mohl bys trávit až dva roky za mřížemi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru