PODCAST: Vláda: Od půlnoci nesmíte do Chebu a Sokolova ani okresy opustit
Ministr zdravotnictví Jan Blatný. Foto: Úřad Vlády ČR
Teplice

ČR - Vláda omezila kvůli epidemii koronaviru pohyb v okresech Cheb, Sokolov a Trutnov. Lidé by do nich neměli jezdit ani je opouštět. Vyplynulo to z mimořádného jednání Vlády ČR.

Opatření začne platit od půlnoci ze čtvrtka na pátek. Lidé z okresů Cheb, Sokolov a Trutnov je nemají opouštět. Naopak ostatní do nich nemají přijíždět. Výjimkou jsou cesty do zaměstnání a za vzděláním. Ve všech třech okresech je nutné nosit respirátor kategorie FFP2 či chirurgickou roušku. Policisté mají při kontrolách zjišťovat místo pobytu. Opatření má zatím platit do konce nouzového stavu.

Více v záznamu tiskové konference v našem podcastu.

V Česku přibylo za středu téměř devět a půl tisíce nových případů potvrzené nákazy covid-19. Aktuálně je nemocných přes 98 tisíc pacientů.

V Karlovarském kraji je nyní 6275 nemocných osob. To je nejvíce za celou dobu trvání epidemie. Jen ve středu přibylo dalších 703 nakažených. Vysoce rizikovým parametrem v Karlovarském kraji jsou počty hospitalizací s onemocněním covid-19.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru