OBRAZEM: U dálnice někdo vyhodil nebezpečné chemikálie! Tohle tu objevili celníci
Foto: Celní správa ČR
Teplice

Ústecko - Černou skládku nebezpečných chemikálií odhalila zcela náhodně hlídka výkonového zpoplatnění na 65. kilometru dálnice D8 u Řehlovic na Ústecku.

V neděli kolem poledne číhala hlídka ústeckých celníků na technickém sjezdu ŘSD pod dálnicí D8 na zájmová vozidla, která nemají uhrazené mýtné či dálniční známku. Při kontrolní činnosti si dvoučlenná hlídka povšimla opodál v příkopě pohozených kartonových krabic.

2701chemikaliekz2

Foto: Celní správa ČR

Při bližším ohledání celníci usoudili, že by se v nich mohly nacházet nebezpečné chemické látky. V poškozených kartónových krabicích objevili baňky, které obsahovaly chemikálie bílé a oranžové barvy a část baněk byla poházena i v okolí krabic.

2701chemikaliekz6

Foto: Celní správa ČR

Hlídka celní správy místo zajistila a kontaktovala hasiče i policejní hlídku. Hasiči na místě konstatovali, že se jedná o kyselinu sírovou a manganistan draselný. Přibližně stovku baněk s chemikáliemi hasiči zajistili a odvezli k fyzické likvidaci.

2701chemikaliekz4

Foto: Celní správa ČR

2701chemikaliekz5

Foto: Celní správa ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru