Česká pošta plánuje balíkomaty. Po republice chce mít stovky skříní
Ilustrační foto
Teplice

ČR - Česká pošta plánuje rozšířit poskytování svých služeb o automatizovaná zařízení na příjem a výdej zásilek České pošty a ostatních dopravců, tzv. Balíkomaty. Zařízení s kapacitou 40 – 150 schránek pro balíkové zásilky budou rozmístěna po celém území ČR, na pobočkách České pošty i mimo tyto provozovny.

Podmínkou umístění bude provoz v non-stop režimu, který umožní výdej, podání a úhradu zásilek či poukázek. Česká pošta nyní hledá strategického partnera, se kterým by celý projekt realizovala. Jedná se o formu předběžných tržních konzultací, díky nimž Česká pošta shromažďuje informace o možnostech trhu.

Úkolem právě probíhající analytické části projektu je mimo jiné vyhodnocení potřebných nákladů a související ekonomické výhodnosti celého záměru. Po vyhodnocení předběžných tržních konzultací bude probíhat finální výběr strategického partnera. Česká pošta v první fázi počítá s přibližně 300 výdejními boxy, které budou umístěné na poštách. Postupně zde bude umístěno celkem 1000 boxů. S dalšími 1500 boxy se počítá pro provoz mimo provozovny České pošty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru