Prodali městu pozemek a budou mít před domem nové parkoviště
Město koupilo úzký pruh pozemku, který vede od horního rohu Veřejné jídelny, na konec domů s pečovatelskou službou. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V zájmu rozšíření parkovacích ploch v ulici Českobratrská rozhodli tepličtí zastupitelé o vykoupení pozemku s rozlohou 55 metrů čtverečných od soukromého vlastníka. Město za pozemek nabídlo částku kolem 13 tisíc korun. Vlastník, kterým je manželský pár z Bíliny, ale s nabízenou cenou nesouhlasil. Požadoval částku odpovídající znaleckému posudku. Město tak za pozemek vydalo více než dvojnásobek původně nabízené ceny, částku 32.800 korun.

Cena za metr čtverečný činí necelých 600 korun, což je za pozemek v lázeňské lokalitě cena celkem příznivá. Podnět na odkoupení pozemku pro zvýšení parkovacích ploch v Českobratrské podalo podle primátora Hynka Hanzy Statutární město Teplice a jde o záležitost, která je ve veřejném zájmu. Z toho důvodu město na vyšší sjednanou kupní cenu přistoupilo.

Nově vybudované parkoviště bude sloužit zejména majitelům navazujících objektů. V uvedené souvislosti je ale trochu paradoxní, že majiteli jsou i v tomto případě zmiňovaní manželé z Bíliny. Dotčený úzký pruh komunikace pod křižovatkou s ulicí Vítězslava Hálka totiž přímo navazuje na jejich další pozemky, kde stojí objekt Domu s pečovatelskou službou a Veřejné jídelny. Parkoviště, které zde město vybuduje, tak zkvalitní možnosti parkování především pro návštěvníky a pracovníky komerčních objektů, které patří uvedenému manželskému páru.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru