Ubytovatelé nebudou příští rok platit městu poplatek za hlavu a noc
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – V příštím roce budou podnikatelé, kteří provozují ubytovací služby v Teplicích, zbavení povinnosti hrazení poplatku za ubytování. Konkrétně v období od 1. ledna 2021 do konce příštího roku. Rozhodli o tom v pondělí 14. prosince tepličtí zastupitelé. Poplatek hradili ubytovatelé podle obecně závazné vyhlášky města ve výši 21 korun za hosta a noc. Důvodem k jeho dočasnému zrušení jsou opatření, která si vyžádala omezení a také dočasné ukončení provozu ubytovacích zařízení.

Za zcela zbytečný a obtěžující označil poplatek zastupitel Zdeněk Bergman (VOLBA PRO! TEPLICE), který požadoval jeho zrušení už při projednávání dotčené vyhlášky v prosinci loňského roku. Podle zastupitele poplatek městu nic nepřináší, a naopak zatěžuje magistrát administrativou. Navíc je v souvislosti se snahou o zvyšování počtu návštěvníků našeho města kontraproduktivní.

Bergman požadoval, aby se vyhláška o poplatku z ubytování zrušila bez náhrady nebo alespoň do konce volebního období. Zastupitelé ale schválili návrh původní. Tedy pouze dočasné zrušení poplatku pro příští rok.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru