Situace se zhoršuje! Testy včera odhalily v kraji nejvíc nakažených za poslední tři týdny
V boji s nemocí pomáhají v Ústeckém kraji hasiči. Na snímku se připravují na dezinfekci prostor centra pro seniory v Chabařovicích. Foto: HZS Ústeckého kraje
Teplice

Ústecký kraj - Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji je do této chvíle 38 719 osob, z toho za posledních 24 hodin přibylo 459 nových případů. 33 534 osob se uzdravilo, 721 lidí zemřelo.

Středeční nárůst v Ústeckém kraji je nejvyšší za poslední téměř tři týdny. Naposledy byl vyšší 20. listopadu, kdy bylo prokázáno 510 infekcí. Vůbec nejvyšší počet nemocných za jediný den odhalily testy 29. října. Šlo tehdy o 1310 nakažených za 24 hodin.

Včera podle Ministerstva zdravotnictví v Ústeckém kraji zemřelo pět lidí s nemocí covid-19. Údaje se ale mohou zpětně ještě měnit po ověření a číslo může vzrůst.

Nouzový stav v České republice aktuálně platí zatím do 23. prosince. Podle názoru vlády se epidemiologická situace nelepší, stagnuje, proto je nutné prodloužit vládou zavedená krizová opatření i pro další období. Velkou část z nich totiž vláda může vyhlásit právě jen po dobu trvání nouzového stavu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru