Krajská zdravotní bude testovat učitele na přítomnost antigenu covid-19
Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Ústecký kraj - Krajská zdravotní, a. s., (KZ) na základě nařízení Ministerstva zdravotnictví České republiky začíná od 4. prosince 2020 ve svých odběrových centrech v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově provádět vyšetření na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS CoV-2 prostřednictvím POC antigenních testů. Toto vyšetření bude personál provádět pouze pedagogickým pracovníkům škol a školských zařízení.

„Všichni zaměstnavatelé, kteří zaměstnávají pedagogické pracovníky, musí vydat na žádost zaměstnance potvrzení o jeho zaměstnání jako pedagogického pracovníka a umožnit mu absolvovat vyšetření, pokud to provozní podmínky školy či školského zařízení dovolují. Potvrzení je předpokladem pro absolvování antigenního testu v některém z odběrových center společnosti Krajská zdravotní,“ upozorňuje MUDr. Tomáš Hrubý, náměstek pro řízení zdravotní péče KZ.

„Zájemce odeslaný k odběru na stanovení přítomnosti antigenu viru SARS CoV-2 prostřednictvím POC antigenních testů se musí, stejně jako žadatelé o PCR test a test na protilátky z kapilární krve, objednat předem přes elektronický objednávkový systém na adrese www.kzcr.eu/testcovid. Po rozkliknutí se uživateli internetu zobrazí odkaz na požadované odběrové centrum, kde si zájemce zvolí nejbližší možný termín,“ dodává MUDr. Tomáš Hrubý.

Místa odběru vzorků k testování na COVID-19 v KZ jsou zapojena do státem a zdravotními pojišťovnami garantované páteřní sítě odběrových center a odběrových center v regionální síti a splňují požadavky Ministerstva zdravotnictví ČR na odběrová pracoviště v obou uvedených sítích. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je zařazena do celorepublikové sítě center, Nemocnice Děčín, o. z., Nemocnice Teplice, o. z., Nemocnice Most, o. z., a Nemocnice Chomutov, o. z., do regionální sítě.

Nadále odběrová centra KZ v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově provádí stěr z nosohltanu na PCR zájemcům odeslaným krajskou hygienickou stanicí, praktickým lékařem a samoplátcům. Zpracování vzorku přijde samoplátce na 1 756 Kč. Test na protilátky, který prováděn z kapilární krve a je plně hrazený žadatelem, stojí 490 Kč. POC antigenní test pro pedagogy je hrazen ze zdravotního pojištění.

Provoz odběrových center pro testování na přítomnost nákazy způsobující onemocnění COVID-19:

  • Nemocnice Děčín, o. z., U Nemocnice 1, 405 99 Děčín, budova „H“, (pondělí až neděle od 8:00 do 16:00 hodin)
  • Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., Sociální péče 3316/12A, 400 11 Ústí nad Labem, budova „T“, (pondělí až neděle od 7:00 do 19:00 hodin)
  • Nemocnice Teplice, o. z., Duchcovská 53, 415 29 Teplice, budova „J“, (pondělí až neděle od 8:00 do 16:00 hodin)
  • Nemocnice Most, o. z., J. E. Purkyně 270, 434 64 Most, budova „F“, (pondělí až neděle od 7:00 do 15:00 hodin)
  • Nemocnice Chomutov, o. z., Kochova 1185, 430 12 Chomutov, budova „A“, (pondělí až neděle od 8:00 do 16:00 hodin)
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru