Čtyři pokusy o vloupání na Teplicku, ani jeden zloději nedokončili
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Hned dvě mateřské školky v Duchcově se staly předmětem zájmu neznámého pachatele. Zloděj vnikl do první z nich po rozbití okna, vyrušil ho ale alarm a lapka utekl, aniž by něco odcizil. Zřejmě tedy zkusil štěstí v druhém objektu, kam opět vnikl oknem, i v tomto případě ho ale ve školce zachytila čidla bezpečnostního systému a pachatel místo činu opustil, aniž by něco stihl odcizit.

Přibližně ve stejné době se neznámý pachatel vloupal v Duchcově do cukrárny, která je ale také vybavena elektronickým zabezpečovacím zařízením, takže ani v tomto případě se nic neztratilo.

"Policisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro zločin krádeže ve stadiu pokusu a budou se samozřejmě zabývat i verzí, že má všechny skutky na svědomí stejný pachatel, kterému s ohledem na spáchání trestných činů v době nouzového stavu hrozí v případě dopadení až osmileté vězení," připomíná mluvčí policistů Daniel Vítek.

Nepovedlo se vykrást ani řeznictví

Z přečinu krádeže ve stadiu pokusu byl v uplynulých dnech obviněn také 36letý muž, který je podezřelý, že chtěl v loňském roce vykrást teplické řeznictví. Podle získaných důkazů se měl pokusit podstavcem dopravní značky rozbít vstupní dveře do prodejny, vyrušil ho ale zaměstnanec a zloděj se dal na útěk.

Policisté ustanovili totožnost podezřelého, kterým je v minulosti čtyřikrát odsouzený recidivista. U výslechu se k pokusu krádeže přiznal, trestně stíhán je na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru