AKTUÁLNĚ: Zpřísňují se opatření! Roušku si vezměte na ulici i do auta
Při venčení psa v parku, pokud nebudou hodně blízko cizí lidí, roušku nasazovat nemusíte. Ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR - Po jednání vlády jsou přijata nová opatření pro boj s koronavirem. Máte den na to, abyste se s nimi seznámili. Platit začnou od středeční půlnoci.

O přísnějších opatřeních informoval v pondělí večer ministr zdravotnictví Roman Prymula. „Nově platí povinnost nosit roušky i v autě. Neplatí, pokud jste sami nebo se členy vaší rodiny,“ uvedl.

Ochranu dýchacích cest je třeba od středy nasadit i na ulici ve městech a na vesnicích. „Nově platí povinnost nosit roušky na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce. Neplatí, pokud jste od ostatních lidí dál než dva metry, sportujete nebo jste se členy vaší rodiny,“ sdělil ministr.

K pondělní osmnácté hodině přibylo v Česku dalších více než čtyři tisíce případů prokázané nákazy koronavirem. Jde o neúplné číslo, které hygienici doplní po půlnoci. S velkou pravděpodobností se více než zdvojnásobí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru