V listopadu město zvolí autora projektu k novému koupališti
Foto: Vizualizace koupaliště Teplické Kaskády Petra Sedláčka z teplického ateliéru MiSe.
Teplice

Teplice – Chybějící koupaliště bývá častým meritem kritiky teplických obyvatel směrem k radnici. Záměr města odkoupit pozemky v Zámecké zahradě a vrátit koupaliště tam, kde léta sloužilo, nevyšel. Nepřiměřené požadavky současných majitelů pozemků odmítlo vedení města akceptovat. Poté začalo pracovat na přípravě realizace projektu s názvem Teplické Kaskády, nového rekreačního areálu s koupalištěm u vodojemu na Nové Vsi. Jeho vizualizaci zpracoval architekt Petr Sedláček a počítá se s investicí v řádu stovek miliónů korun.

V letošním horkém létě se ozývaly hlasy, že se v souvislosti se slibovanou výstavbou nového koupalištěm nic neděje. Objevily se i pochybnosti, zda se město do finančně náročného projektu vůbec pustí. O tom, že záměr neusnul, svědčí aktuálně vypsané výběrové řízení na vytvoření projektové dokumentace k jeho realizaci. Zájemci mají pro podání svých nabídek na teplický magistrát lhůtu do pondělí 2. listopadu. Město v této fázi počítá s náklady zhruba 18 miliónů korun bez DPH.

Koupaliště u vodojemu bude součástí sportovně oddechového areálu a mělo by velikostí odpovídat koupališti v Zámecké zahradě. Vzhledem k terénu bude tvořené třemi kaskádami s různě definovanými bazény. Počítá se s brouzdalištěm pro děti, 50 metrů dlouhým bazénem se šesti plaveckými drahami a bazénem rekreačním. Součástí areálu bude i řada atrakcí, včetně skokanské věže, vysoké sedm metrů. Předpokládá se i možné využití samotného vodojemu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru