110 kilometrů v hodině mezi Mostem a Bílinou? Možná už to nebude trvat tak dlouho
Silniční koridor na okraji Mostu. Jde o jednu z hlavních dopravních tepen v Ústeckém kraji. Foto: Oldřich Hájek
Teplice

Most, Bílina - Půjde zvýšit rychlost na hlavní silnici mezi Mostem a Bílinou ze současné devadesátky o dalších dvacet kilometrů v hodině? Předcházejí tomu už roky debat a postupných příprav. Nyní je situace opět o něco jasnější.

Vyplývá to z posledního jednání mezi zástupci Ředitelství silnic a dálnic v Ústeckém kraji a vedením města Mostu. "Na silnici I/13 mezi Mostem a Bílinou se možná už za rok bude jezdit rychlostí 110 km/h. Vše je podmíněnou řadou úprav, která se připravují. Doplnění svodidel, oplocení, protioslňující clony a další bezpečnostní prvky. Také napojení zastávek," informuje ředitelství silnic, co vše bude zapotřebí udělat pro to, aby se mezi oběma městy mohlo cestovat rychleji, a přitom bezpečně.

Silnice je z Mostu až k okraji Bíliny vedena ve dvou pásech, kdy každý má své dva pruhy. V současné době je omezení kvůli sesuvu svahu pod Zlatníkem ve směru od Bíliny na Most, ale probíhá tam již nutný průzkum, který předchází samotné sanaci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru