VIDEO: Krajští kriminalisté objasnili sérii velkých požárů na Teplicku!
Jeden z rozsáhlých požárů na Teplicku. Zdroj: Policie ČR
Teplice

Teplicko - Krajští kriminalisté ukončili šetření požárů, ke kterým došlo na začátku měsíce září tohoto roku v objektech dvou společností sídlících v okrese Teplice.

Dne 3. září došlo k požáru v areálu společnosti sídlící v Novosedlicích, který zničil 30 tun papíru určeného ke zpracování. Společnost vyčíslila způsobenou škodu na 27 tisíc korun. Dne 4. září 2020 vzplála budova v areálu společnosti sídlící v Košťanech, ve které byly uskladněny papírové výrobky. Výše škody byla vyčíslena na 72,5 milionu korun.

"Ze zajištěného důkazního materiálu a odborného vyjádření odborníků z řad Hasičského záchranného sboru ČR a Technického ústavu požární ochrany došli kriminalisté k závěru, že příčinou požárů je manipulace s otevřeným ohněm. Technická závada elektroinstalace byla vyloučena," uvedla policejní mluvčí Jana Slámová.

https://www.youtube.com/watch?v=8-nRoZ2Vt3s

Výsledkem intenzivního policejního prověřování je zadržení podezřelého a jeho následné obvinění z trestného činu. V těchto dnech obvinili krajští kriminalisté 29letého muže z Teplicka ze spáchání zvlášť závažného zločinu Obecné ohrožení dle § 272 odst. 1 a odst. 2 písm. c) trestního zákoníku.

"Při výslechu se obviněný sám přiznal k další trestné činnosti. Během měsíce června a července letošního roku měl zapálit dvě chatky v obcích Hrob a Mikulov," dodala mluvčí.

Kriminalisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl dnešního dne soudem akceptován a vyšetřování tak bude dále probíhat vazebně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru