Krajská zdravotní hledá dárce krevní plazmy, kteří prodělali koronavirus
Foto: Krajská zdravotní
Teplice

Ústí nad Labem - Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., hledá dárce krevní plazmy, kteří prodělali infekci novým koronavirem, způsobujícím onemocnění COVID-19.

„Obracíme se na potenciální dárce krevní plazmy, přednostně na muže (případně i na ženy, které dosud nebyly těhotné), u nichž onemocnění COVID-19 proběhlo „pod obrazem chřipky“, aby kontaktovali transfuzní oddělení v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Prosíme obyvatele okresu Ústí nad Labem, Litoměřice, Děčín a Teplice ve věku 18 až 60 let, aby zvážili možnost pomoci pacientům se závažnou koronavirovou infekcí. Děkujeme za pochopení,“ žádá o pomoc MUDr. Jiří Masopust, primář Transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z.
Předpokladem darování je:

  • trvalý pobyt v ČR, platné zdravotní pojištění, věk 18 - 60 let, hmotnost alespoň 60 kg
  • celkově dobrý zdravotní stav
  • úplné uzdravení z koronavirové infekce a 14denní odstup od uzdravení, eventuálně ukončení izolace

Dárci krevní plazmy mohou kontaktovat Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo telefonním čísle 477 113 468. Dárce, kteří uvedou své jméno, příjmení a telefonní číslo, bude následně kontaktovat lékař oddělení za účelem domluvení dalšího postupu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru