Žáci dubského gymnázia už byli od zahájení školního roku na několika exkurzích. Zábavnou formou se tak seznamují s učivem
Snahou vedení školy je podnikat smysluplné aktivity mimo budovu školy.
Teplice

Dubí – Situaci, která vznikla na školách v souvislosti s pandemií koronaviru, čelí vedení Gymnázia Jana Amose Komenského v Dubí především řadou aktivit mimo budovu školy. Nedávno jsme v článku zmiňovali, že se zdejší studenti, když počasí dovolí, učí ve zdejší zahradě. Záměrem vedení školy je zmírnění dopadu opatření nošení roušek ve školách na zdraví žáků. Kromě jiného, dokud přeje počasí, také dostat děti co nejvíce ven.

Jedním ze zářijových výletů, které škola podnikla, byla exkurze do Kutné hory. Tu žáci gymnázia absolvovali v rámci projektu Podpora polytechnického vzdělávání a gramotností v Ústeckém kraji (IKAP A 2). Kromě kutnohorské dominanty, kterou je chrám sv. Barbory, navštívili i knihtiskařskou dílnu. Podle Karolíny Rytychové ze sexty si prohlédli stroje, které se dříve používaly pro tisk knih a novin.

„Každý z nás měl možnost si některé stroje pod dohledem průvodců i vyzkoušet. Na památku jsme si také mohli vlastnoručně vytisknout pohlednici. Výlet se nám moc líbil. Učitelský dozor se postaral o pohodovou atmosféru a každý si odnášel určitě spoustu nových vědomostí.“

0110dubiexkurz2

Před týdnem absolvovali studenti dubského gymnázia další výlet, tentokrát do Božího Daru v Krušných horách. I tuto exkurzi realizovala škola v rámci již zmíněného programu, ze kterého je žákům plně hrazená doprava. Studenti navštívili rašeliniště a vlastivědné muzeum. Terénní výuka se zaměřila na zeměpis, geografii, geologii včetně přírodopisu a biologie.

„Naučná stezka rašeliništěm nám poskytla informace z oblasti životního prostředí, přírodních a kulturních krajinných složek a prvků,“ informovala k exkurzi školy Simona Šternbergová ze septimy. „Každá třída dostala téma, které zpracuje a bude ho prezentovat ostatním spolužákům. Z exkurze se také připravuje zajímavá vědomostní soutěž.“

0110dubiexkurz3

V závěru výletu navštívili žáci dubského gymnázia muzeum s expozicí o historii Božího Daru a lokálních zajímavostí. Podle Simony Šternbergové je zaujaly krušnohorské minerály, selská jizba s předměty denní potřeby minulých století, model rozhledny na Klínovci a na Fichtelbergu, nářadí k dolování nerostů i k těžbě rašeliny a vánoční betlémy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru