Návrh hotelu Hilton, který má nahradit stavbu Telecomu, se změnil
Ilustrační foto
Teplice

Teplice – Záměr investora Jaroslava Třešňáka a jeho společnosti JTH na výstavbu hotelu amerického řetězce Hilton, který má vyrůst na místě bývalého Telecomu, probírali tepličtí zastupitelé v pondělí 14. září.

Architekt Petr Sedláček prezentoval vizualizaci upravené verze původního návrhu, kterým byla nižší stavba ve tvaru půlkruhu. Její styl ale zapadal podle vedení města spíše někam na pobřeží. Nová verze podle architekta zakomponuje stavbu hotelu lépe do náměstí Svobody.

„Architektura se přizpůsobuje městu a naopak,“ zdůraznil Petr Sedláček, když se na obrazovce objevil nový návrh stavby. V případě realizace by se hotel Hilton stal nepřehlédnutelnou dominantou lázeňského města. Pozitiva, které výstavba hotelu s sebou přinese, jsou podle architekta zvýšení počtu hostů, publicita, která by souvisela mimo jiné s tím, že by se Teplice staly po Praze druhým městem v Čechách, kde Hilton stojí a zvýšení renomé města.

Parter stavby v novém návrhu je podchozí na obě strany vzniklým podloubím, jak do náměstí, tak i do ulice Alejní. Obří stavbu by vizuálně měly zjemnit zelené fasády. Součástí hotelu je kongresové centrum, které mimo jiné podmiňuje nutnost disponovat 200 pokoji, respektive 400 lůžky a potažmo i celkovou výšku hotelu. Velikost stavby už ostatně vyvolala diskuse na sociálních sítích. Nicméně, jak uvedl jeden ze zastupitelů: „Pokud se má město posunout, musí se sebou něco dělat a vytvářet hodnoty, které více konvenují s potřebami mladé generace.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru