Kostomlaty – V sobotu 12. září se v Kostomlatech pod Milešovkou uskutečnil desátý Mezinárodní folklórní festival. Akce, kterou pořádali duchcovští baráčníci ve spolupráci s Kostomlatskými, měla v Kostomlatech svoji premiéru. Poprvé, po devíti letech, se přesunula z původního místa konání, kterým byl rozlehlý park v Třebívlicích, do obce pod Milešovkou. A měl by se zde podle organizátorů konat i do budoucna.

„Pokud tomu bude obec stále nakloněna, chceme i další ročníky folklorního festivalu pořádat v Kostomlatech,“ potvrdila nám jedna z hlavních pořadatelek, Jitka Dolejšová, zpěvačka kapely Regius Band, která se v Kostomlatech narodila. „Obec žije velice kulturně a lidé si tu váží činorodosti a tradic obce. Je zde vytvořený úžasný prostor a zázemí pro účinkující na nedávno revitalizovaném náměstí. Díky velké vstřícnosti paní starostky Evy Krejskové a zastupitelů obce, zde získal festival potřebné kvalitní zázemí.“

1509ikkz1

Na sobotní akci se divákům představily soubory Krušnohor, Krušnohorská dudácká muzika, dechová kapela FS Severka, country kapela Eldorádo, bavič a zpěvák Milan Pitkin a kapela Regius Band Jitky Dolejšové a další. Ze zahraničních hostů vystoupil soubor venezuelské choreografky a tanečnice Zulay Fonseca. „Škoda, že letošní jubilejní ročník nemohl být kvůli Covidu obsazen větším počtem zahraničních souborů. Jsem ale přesvědčená, že příští ročníky už budou v tomto směru lepší,“ věří Jitka Dolejšová.

1509ikkz3

Kromě nádherných krojů, lidové muziky a veselí, se v rámci festivalu konala i řada doprovodných soutěží. Například v pojídání jahodových knedlíků, v pití piva, děti soutěžily o nejhezčí festivalový obrázek, pořádaný byl výšlap na Sukoslav nebo zdobení obrovského dortu. Několik stánků zajišťovalo pestré občerstvení pro návštěvníky a na velmi pěkném kostomlatském náměstí vládla celé sobotní odpoledne do večerních hodin skvělá nálada.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru