OBRAZEM: Lidé přišli v Teplicích vyjádřit svůj nesouhlas proti povinnému nošení roušek
Demonstrace v Teplicích. Foto: Olga Markuzziová
Teplice

Teplice - Poslední den letních prázdnin se na teplickém náměstí Svobody sešli lidé, aby podpořili demonstraci, kterou na toto místo svolala nespokojená mladá žena Veronika Vajnerová. Lidé přišli vyjádřit svůj nesouhlas proti povinnému nošení roušek.

Sympatickou maminku Veroniku Vajnerovou naštvalo, že její dítě bude muset ve škole nosit roušku. A nejen to, bude si muset pamatovat, kde ji musí mít nasazenou a kde si ji bude moct zase sundat. Toto opatření proti pandemii Covid-19 vyhlásila v měsíci srpnu vláda s platností od 1. září. Nesmyslné a chaotické opatření, které vyvolalo vlnu rozhořčení mezi mnoha rodiči. Postěžovala si mezi svými přáteli na sociálních sítích a jedna z kamarádek odepsala: „Nelíbí se nám to všem, ale stejně zavřeme pusy a ty roušky si nasadíme.“ To byl pro Veroniku impuls, že ona zavřít pusu nechce a rozhodla se svolat demonstraci proti nošení roušek v Teplicích. Skutečnost, že stát své nařízení za pár dnů zase změnil, nebyla žádným důvodem demonstraci odvolat, spíš naopak.

„Jsme tady proto, abychom ukázali, že nesouhlasíme s plošnými opatřeními státu v souvislosti s Covid-19. Vadí nám, že opatření jsou plošná, nejsou cílená, vadí nám, že po půl roce s Covidem-19, kdy jsme čtvrt roku roušky nosili, a opatření byla velmi přísná, po následném rozvolnění, že pořád vlastně není žádná koncepce. Jednou se něco zavede, druhý den se to zase zruší. Takhle to prostě nejde. Občané potřebují mít jisté, že budou moct pracovat, potřebují mít jistoty, že se budou moct stýkat se svými starými rodiči a ženy potřebují mít jistotu, že nebudou muset rodit v rouškách. Prostě spousta omezení, která v současné době jsou, a která, jak si myslím sama za sebe, nemají smysl. Proto bychom rádi na to dnešní demonstrací poukázali,“ uvedla Veronika Vajnerová.

Veronika také sdělila, že demonstrace v Teplicích není ani první ani jedinou akcí podobně zaměřenou v České republice a dokonce ani v zahraničí. To prý ukazuje na to, že lidé u nás i v zahraničí nejsou spokojeni s tím, jak se vyvíjí plošně situace kolem Covidu 19. „My bychom byli rádi, kdyby naše vláda a všichni ti, co mohou ovlivnit to, co nám je nakazováno a nařizováno, viděli, že nám to není jedno, že si uvědomujeme, že nám zasahují do našich práv, že zasahují nepřiměřeně a chaoticky. Jako občan můžu vyjádřit svoji nespokojenost tím, že půjdu demonstrovat, napíšu petici, nebo petici podpořím,“ dodala Veronika.

„Přišel jsem podpořit tuto demonstraci, protože mi připadá jako hloupost, že musím povinně nosit roušku. Bral bych, kdyby všechna ta opatření, která zde byla vyhlášena už od března, kdyby byla lidem jen doporučena. Že to musíme nosit povinně, to mě úplně rozpaluje do běla,“ uvedl František Korel, jenž si pro tuto příležitost nasadil roušku s nápisem „Debilní nařízení“.

„Již dlouhodobě pociťuji nějakou nejistotu a choas, v tom, co se dneska děje ohledně onemocnění Covid-19. S tím je potom spojena nějaká osobní nejistota, strach a třeba i strach o práci. Proto tu dnes jsem a proto chci Veroniku Vajnerovou v jejím úsilí podpořit,“ uvedla Irena Popelová.

Další informace o demonstraci najdete na facebookovém profilu Teplice proti rouškám, petici proti povinnému nošení roušek můžete podpořit zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru