Nakupte si cenově dostupnou zvěřinu! Státní lesy prodávají na desítkách míst srnčí, jelení či kančí maso
Upravit maso z divokého zvířete není složité, jde o mýtus. Ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR – Zvýšit zájem českých spotřebitelů o konzumaci zvěřiny má společný projekt Lesů České republiky a Vojenských lesů a statků ČR – Z lesa na stůl. Oba podniky představují síť 65 prodejních míst po celé republice, kde si mohou maloodběratelé prvotřídní zvěřinu od 6. srpna koupit.

Spotřeba zvěřiny je v tuzemsku v porovnání s jinými evropskými státy mimořádně nízká. Zatímco průměrný Čech za rok zkonzumuje přes 80 kilogramů masa hospodářských zvířat, zvěřiny jen asi kilogram. „Že je maso ze zvěře ulovené ve volné přírodě nedostupné a drahé, je mýtus, který státní lesníci právě vyvracejí. Dodáme lidem z lesa na stůl maso v bio kvalitě, s jasným původem a cenou srovnatelnou s produkcí masa hospodářských zvířat,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

1508divocak

Foto: L. Jedlička / Lesy ČR

Maso bude k dostání na 65 lesních správách a zvěřinových závodech obou podniků, místa a kontakty jsou zveřejněné na www.zlesanastul.cz a na sociálních sítích Lesů ČR i VLS. Lidé se o nabídce státních lesů dozvědí také na všech terénních akcích pro veřejnost, které oba podniky pořádají, či jsou jejich partnery, například Běhej lesy.

K dostání bude srnčí, jelení, dančí, mufloní nebo maso ze siky i divočáků, ale i z drobné lesní zvěře – zajíců, koroptví a bažantů. Regionálně se mohou ceny i nabídka lišit. Nejvíc lidé zaplatí za srnčí maso a dále za jelena či daňka. Nejlevněji nakoupí kančí.
„Chceme také lidem ukázat, že se přípravy zvěřiny v kuchyni nemusí bát. Doporučíme řadu receptů od našich lesníků, ale i kuchařů z podnikových restaurací, kteří rozptýlí všechny obavy. Zvěřina má méně tuku i specifickou chuť a její příprava rozhodně není komplikovaná. I to je mýtus,“ dodal ředitel VLS Petr Král.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru