Od katedry průmyslové školy na stáž k velkorypadlu
Učitelka Střední průmyslové školy v Teplicích, Nikola Drábková, na odborné stáži ve společnosti PRODECO. Foto: archiv školy
Teplice

Teplice – Skutečnost, že se studenti středních škol zúčastňují o prázdninách brigád a stáží, je věc známá. Prázdninové profesní aktivity jim umožňují nasbírat praktické znalosti a dovednosti, které pak zúročí ve škole. Jako bonus navíc mohou na vlastní kůži poznat práci a prostředí firmy, kam případně zamíří po skončení školy. Méně se už ví o tom, že na odborné stáže jezdí o prázdninách také učitelé.

„Není vždy jednoduché přesvědčit pedagogy, aby vstoupili do jámy lvové,“ říká s úsměvem ke stážím vyučujících zástupkyně ředitele Hotelové školy, Střední průmyslové školy a Obchodní akademie v Teplicích, Jana Vachoušková. „Tak nějak z principu mají zažité, že všechno vědí. Pokaždé ale svoji stáž výborně zvládnou, pochvalují si, že si rozšířili obzory a také si stáž užívají.“

Podle Jany Vachouškové jsou sice učitelé odborných předmětů plně kvalifikovaní, ale od jejich promoce uplynula různě dlouhá doba. „Jak víme, pokrok nezastavíš. Proto jsme se rozhodli zapojit do projektu Stáž pedagogů u zaměstnavatele a už vloni se ho zúčastnilo 5 učitelů z našich 3 škol v různých podnicích v regionu.“

S dotčenými společnostmi, kam jezdí studenti i pedagogové na stáže, škola spolupracuje dlouhodobě. Studenti zde navíc absolvují v průběhu školního roku odborné praxe.

Aktuálně se stáží zúčastňují tři učitelky. Barbora Prošková z obchodní akademie si rozšiřovala své marketingové obzory ve společnosti AGC u Petry Takáčové, která je ve firmě zodpovědná za marketing pro střední Evropu. Nikole Drábkové, která učí na Střední průmyslové škole odborné předměty, jako je například technologie, se ochotně věnovali profesionálové z firmy PRODECO. Koncem srpna čeká stáž ve společnosti Mahr na Michaelu Hudskou, která vyučuje na střední průmyslové škole ekonomické předměty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru