Na Chomutovsku se za jediný den objevilo 18 nových případů koronaviru, dalších 5 na Lounsku
Jak funguje přeprava testů v rámci Chytré karantény? Do laboratoře putují v trojobalu. Vzorek odebraný do označené odběrové soupravy (1. obal) je uložen do těsnící pevné nádoby (2. obal) a následně do transportního boxu (3. obal), kam se vkládá i vytištěná e-žádanka. Foto: ÚVN / Chytrá karanténa
Teplice

Ústecký kraj – V Ústeckém kraji v neděli rekordně přibylo pozitivně testovaných osob na nový koronavirus. Jeho přítomnost potvrdili hygienici u 23 lidí. Je to nejvyšší číslo za několik posledních týdnů. Údaje shrnují posledních 24 hodin a jsou platné k nedělní 15. hodině. V sobotu byly odhalené dva případy.

Z celkového počtu 23 nově zjištěných infekcí pochází 18 případů z Chomutovska. Tam aktuálně nemoc prodělává 31 osob, nejvíce z celého Ústeckého kraje. Pět nakažených je také z Lounska. Aktuálně nemocných je tam 13.
Na Děčínsku jsou nyní jen tři nakažení, na Mostecku jde o 13 osob, stejný počet má i Ústecko. Na Teplicku má nemoc pět lidí, na Litoměřicku 27.

V celém kraji od začátku epidemie prokázaly testy přítomnost viru u 704 osob, 580 se jich uzdravilo. Aktuálně nemoc prodělává 105 pacientů. Zemřelo 19 nemocných s covid-19.

Údaje pocházejí z aktuálních statistik Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru