Od 1. srpna nebudou opět povinné roušky! Ministerstvo zdravotnictví varuje před lživou zprávou
Lživá zpráva hovořila o tom, že nás už v létě čeká povinnost zakrývat si všude dýchací cesty. Ilustrační foto: CC0
Teplice

ČR – Ministerstvo zdravotnictví upozornilo veřejnost na nepravdivou a manipulativní zprávu, která koluje českým internetovým prostorem.

Pochybný web šíří informaci, že od 1. srpna budou opět povinné roušky v celé ČR, a to i venku. „Není to pravda. Jedná se o hoax, který se v posledních hodinách šíří veřejným prostorem,“ sdělilo Ministerstvo zdravotnictví. Resort doporučuje sledovat a informace čerpat jen z ověřených zdrojů.

Clickbaitový web nebudeme odkazovat, redakce takové neetické jednání nepodporuje. Podle sledování návštěvnosti na stránkách toplist.cz serveru prudce vzrostl provoz v řádu stovek tisíc návštěv. Nyní již zájem lidí, kteří se „nechali nachytat“, opadá. „Jedná se o vymyšlenou zprávu,“ potvrzuje web manipulatori.cz

Jde o takzvaný hoax, který může nést až prvky poplašné zprávy. Opatření proti šíření koronaviru se naopak již téměř celá rozvolnila, povinnost roušek zůstává jen v lokalitách s větším výskytem nemoci, například na Karvinsku, či v Praze v metru.

Situace v ČR je ve většině okresů klidná. V Ústeckém kraji přibyl za posledních 24 hodin jediný případ na Teplicku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru