Mladík okradl svou rodinu o více jak 35 tisíc! Teď mu hrozí vězení
Ilustrační foto
Teplice

Teplice - Policisté v uplynulých dnech obvinili z přečinů krádeže a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací mladistvého, který připravil příbuzné o více jak 35 tisíc korun.

Je podezřelý, že za pomoci aplikace v mobilním telefonu, který mu daroval otec, získal přístup do jeho internetového bankovnictví a postupně převedl z otcova účtu na svůj přes 24 tisíc korun.

"O týden později v bytě své babičky pod záminkou uskutečnění telefonického hovoru od ní vylákal její mobilní telefon, na kterém získal přístup a heslo do jejího internetového bankovnictví. Pak si od ní půjčil notebook a z účtu babičky převedl na svůj v několika transakcích jedenáct tisíc korun. U výslechu se ke svému jednání přiznal, pokud případ skončí u soudu a nezdárný syn a vnuk bude uznán vinným, hrozí mu s ohledem na věk maximálně rok a půl vězení," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru