Řidiči pozor! Už zítra se mění směr jízdy na náměstí Svobody
Zelené šipky ukazují povolený směr jízdy od 1. července. Foto: archiv teplického magistrátu
Teplice

Teplice – Po mnoha letech si budou muset řidiči na náměstí Svobody zvykat na novou dopravní situaci. Už od zítřka, od středy 1. července, tady totiž dojde k zásadní změně směru provozu. Jízda od kruhového objezdu u OC Galerie, na náměstí k radnici a poště, bude možná jen jedním směrem.

Některým řidičům bude změna dělat možná na začátku problémy. Na druhou stranu má opatření teplického magistrátu za cíl snížit rizika spojená s nepřehledností a chaosem, která v rámci obousměrného provozu v této pěší zóně často hrozila. Dopravní úpravy na úseku od kruhového objezdu na náměstí ke křižovatce u pošty budou řádně označené dopravními značkami. Opačný směr, z náměstí ke kruhovému objezdu (na plánku označený červenou barvou), bude pro řidiče natrvalo uzavřený.

Teplický magistrát si od nového dopravního opatření slibuje zajištění větší bezpečnosti chodců v pěší zóně. Na náměstí, kde jsou po celém obvodu parkovací místa, chodci přecházejí vozovku v různých částech. Situace tak bývá nepřehledná a pro řidiče i chodce nebezpečná.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru