Na začátku prázdnin budou častější silniční kontroly. Policisté už zjistili desítky prohřešků
Foto: Policie ČR
Teplice

Teplicko - V souvislosti se začátkem letních prázdnin, kdy dochází k zintenzivnění provozu na pozemních komunikacích a zároveň k zvýšenému pohybu chodců a cyklistů na silnicích, se tepličtí policisté zapojili do celorepublikového opatření, které spočívalo ve zvýšeném dohledu na bezpečnost silničního provozu v rizikových místech.

Dopravně bezpečnostní akce jsou zaměřené na dodržování pravidel silničního provozu, především pak na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní a také na kontrolu technického stavu vozidel. Policisté se mimo řidičů motorových vozidel zaměřují také na chování chodců a cyklistů, kteří jsou v případě dopravní nehody zvlášť ohroženou skupinou.

Během uplynulého víkendu zkontrolovali dopravní policisté v rámci bezpečnostních akcí na Teplicku 92 vozidel a zjistili 43 případů porušení zákona. "Sedmnáct řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, devět osob nebylo za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem, pět vozidel mělo nevyhovující technický stav a dva řidiči u sebe neměli předepsané doklady. Dvou přestupků se dopustili řidiči motocyklu a dva řidiči měli pozitivní zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu," uvádí mluvčí policistů na Teplicku Daniel Vítek.

Celkem policisté přestupcům udělili 37 blokových pokut v celkové výši 17 500 korun, šest přestupků bylo oznámeno k vyřízení ve správním řízení na příslušný úřad.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru