Bouřky a déšť si dávají pauzu. Na jak dlouho?
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Červen, první měsíc meteorologického léta, končí. Nebyl chladný, ale zároveň ani horký. Byl však poměrně dost bohatý na oblačnost, ať už bouřkovou či nebouřkovou. Ostatně, poslední červnový víkend je toho důkazem – v sobotu v Děčíně spadlo 37 mm srážek (v Ústí 16 mm, v Mostě 15 mm, ve Verneřicích 12 mm) a v neděli krušnohorské Klíny zaznamenaly 25 mm srážek, což bylo nejvíce v Ústeckém kraji (druhý skončil Děčín s 11 mm, spolu s Novou Vsí v Horách).

V pondělí odpoledne, po přechodu studené fronty, která na severozápad Čech přinesla nejčastěji 3 až 5 mm srážek (tj. 3 až 5 litrů vody na metr čtvereční), se docela vyčasilo. Předzvěst změny?

ÚTERÝ 30. ČERVNA

První polovinu roku 2020 završí sluneční paprsky. Po většinu dne bude jasno až polojasno, pouze v době mezi desátou až šestnáctou hodinou, plus minus, mraků přibude na oblačno až zataženo, nicméně dešťové kapky na 99 % nepřinesou. Nejvyšší odpolední teploty zamíří k spíše jarním hodnotám, resp. k hodnotám okolo 18 až 22 °C, ráno v minimu nabídne kolem 13 až 9 °C.

STŘEDA 1. ČERVENCE

Po celou noc a více méně po celý večer, který je v této části roku dosti krátký, to vypadá na jasné až skoro jasné nebe, jinými slovy na ideální podmínky pro pozorování hvězd. I v době mezi východem a západem slunce bude nebe s oblačností šetřit, avšak počínaje polednem a konče 15. až 18. hodinou to tak úplně pravda nebude. Středeční počasové menu tak v podstatě bude stejné jako to úterní. Nejvyšší odpolední teploty ale půjdou nahoru, konkrétně na 23 až 27 °C, ráno v minimu kolem 14 až 10 °C. Srážkové úhrny opět nulové.

ČTVRTEK 2. ČERVENCE

Kdy prožijeme zcela bezoblačný den, tzn. jasno, nic víc než jasno, od půlnoci do půlnoci? Ve čtvrtek ne, vlastně, v porovnání se středou a úterým se situace zhorší. Mraků totiž přibude a dost možná i sprchne. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, ráno v minimu kolem 18 až 14 °C.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru