Dubí – Velký úspěch zaznamenalo vedení Gymnázia Jana Amose Komenského s.r.o. Dubí. Škola se umístila v soutěži Gympl roku 2019 v Ústeckém kraji na báječném druhém místě. Prvenství letos patří Gymnáziu Lovosice.

Z Teplicka jsou mezi umístěnými školami ještě Gymnázium Teplice na místě osmém a Gymnázium a Střední průmyslová škola Duchcov na patnácté příčce z celkového počtu 21 škol, které se do soutěže zapojily.

„Vůbec jsem nic netušila, soutěž jde mimo pedagogický sbor a je to vyloženě záležitost studentů,“ uvedla k prvním dojmům ředitelka dubského gymnázia Jana Turková. „Dnes ráno mi ta zpráva připlula emailem a samozřejmě jsem z ní měla velkou radost.“

Gymnázium Jana Amose Komenského s.r.o. Dubí bylo první soukromou školou na Teplicku, zařazenou do sítě škol k 1. září 1991 pod názvem Gymnázium J. A. Komenského v Dubí. V roce 1997 změnila škola právní formu na společnost s ručením omezeným. Gymnázium patří už od svého založení mezi nejlepší v regionu. Za systém vzdělávacího procesu jí byl udělený Zlatý certifikát kvality. O kvalitě školy ostatně vypovídá i skutečnost, že naprostá většina zdejších absolventů je bez problémů přijímána na vysoké nebo vyšší odborné školy.

V soutěži Gympl roku hlasují studenti prostřednictvím sociální sítě Facebook. Školu mohou hodnotit jak stávající studenti tak i absolventi přidáváním hvězdiček (bodů) podle svého zvážení. Mají možnost ohodnotit školu z pohledu několika různých faktorů. Souhrnné počty hvězdiček jsou v zájmu spravedlivého rozhodování porotou přepočítané na počet žáků.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru