Hynek Hanza: Půjdu směrem, který vytyčil Jaroslav Kubera
Hynek Hanza.
Teplice

Teplice - Hynek Hanza převzal v roce 2018 „štafetu“ ve vedení lázeňského města Teplice po oblíbeném Jaroslavu Kuberovi. Po nečekaném úmrtí tohoto věhlasného politika by jej rád zastoupil i na postu senátora. „Sdílím jeho názory, chci jít cestou, kterou Jaroslav Kubera vytyčil, ale nejsem jeho kopie,“ říká dvaačtyřicetiletý politik tělem i duší.

Přátelství těchto dvou výrazných osobností severočeské ODS trvalo mnoho let. „U nás doma byla politika na denním pořádku. Můj otec spoluzakládal zdejší ODS. Po celou dobuvýkonu funkce zastupitele a radního městaměl své občanské povolání, ale vždy rád sledoval společenské dění a měl politiku jako koníček. Na různá setkání brával i mě a mě to bavilo, byť jsem byl ještě student.Tehdy jsem se poprvé setkal s Jaroslavem Kuberou, který si okamžitě získal můj obdiv. On totiž dokázal naslouchat každému. K danému tématu se nikdy nezapomněl zeptat na názor i mě, jakožto člověka ze zcela jiné věkové kategorie.Byl jsem při těch setkáních zdaleka nejmladší,“ vzpomíná Hanza na dobu, kdy se začal zajímat o politiku. Byl opravdu mladý, do ODS vstoupil jako devatenáctiletý. „Na rozdíl od otce se politice věnuji profesionálně. Velmi mě baví jednat s lidmi, být s nimi stále v kontaktu a řešit aktuální dění,“ podotýká rodilý Tepličan a velký patriot.


Hynek Hanza

  • narodil se v roce 1977 v Teplicích, do ODS vstoupil v 19 letech
  • 2010-2018 působil jako náměstek primátora
  • od 2016 zastupitel Ústeckého kraje
  • od 2018 primátor Teplic
  • má šestiletého syna
  • nastupuje v 1. amatérské bowlingové lize Ústí nad Labem

V čem by chtěl na Jaroslava Kuberu navázat? „Každý senátor by měl dokázat město, odkud pochází, zviditelnit. Nejsem populista a nebudu tady nalhávat, že dokážu Teplicím jako senátor přinést peníze. Úloha Senátu je zákonodárná a úkolem senátora ze severních Čech by mělo být dokázat promítnout do tvorby zákonů specifické potřeby zdejšího kraje,“ vysvětluje Hynek Hanza. Má na mysli především specifickou sociální problematiku kraje. „Sociální systém je neskutečně zneužívaný. Některé skupiny lidí zjistili, jak jej využívat, aby mohli pohodlně žít a nemuseli pracovat, byť mohou. Proto je nutné systém dávek změnit a motivovat lidi například nižšími odvody. A dávkami podpořit ty, kteří je nezbytně potřebují,“ má jasno Hanza.

Zcela odmítá, že jako člen ODS by hájil jen zájmy určité skupiny lidí. „Pravicovým politikům se vytýká, že nemají sociální myšlení. Já tvrdím pravý opak. Proč dávat všem málo, když pak nezbývají peníze pro ty, kteří je opravdu potřebují? Když to uvedu na příkladu. Proč by měli mít všichni zdarma cenově dostupný lék na bolest hlavy, když pak nejsou peníze na speciální, ale drahou léčbu pro ty, kteří bez ní nemohou žít?“ ptá se politik. A pokračuje v tom, co bylo tak blízké i Jaroslavu Kuberovi: „Chci prosazovat snižování daní. Lidé mají mít více svobody, mají mít co nejvíce možnost rozhodovat sami o svém životě. Což s sebou zároveň přináší i více zodpovědnosti a povinností.“

Zadavatel: ODS
Zpracovatel: ODS

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru