Krize donutila Dubské přistoupit k přípravě online zasedání zastupitelů
Ilustrační foto
Teplice

Dubí – Současná situace v souvislosti s plošnými opatřeními proti coronaviru přinutila vedení dubské radnice, aby zvážilo možnost uspořádání zasedání zastupitelů formou online přenosu. Způsobem, který praktikují města Teplice, Bílina a Duchcov. Způsob, po kterém v Dubí volá už drahný čas řada dubských zastupitelů i občanů.

„I v této nelehké době je nutné pro chod města přijímat a realizovat usnesení zastupitelstva. Proto jsme se rozhodli připravit zasedání on-line, čímž jsme chtěli zajistit virtuální přítomnost nejen zastupitelů, ale i veřejnosti s možností přihlásit se do diskuse,“ informuje o projektu tajemník dubské radnice Radek Kindl. Jedním dechem ale dodává, že záměr města narazil na problém, který momentálně brání jeho dokončení. Ne všichni zastupitelé jsou totiž technicky schopní se do online vysílání připojit.

„Co se týče technické zručnosti některých zastupitelů, s tím bychom se nějak vypořádali. Jde ale o to, že mnoho lidí žije v místech, kde je složité chytit signál. Máme tady i horské lokality, z nichž lidé v této době nemohou zajet třeba do kanceláře, nebo k sousedovi, kde je signál lepší,“ vysvětluje tajemník. Blížící se zasedání dubských zastupitelů se tak prozatím online konat nebude. To ovšem podle Radka Kindla neznamená, že by město přestalo na projektu dál pracovat.

Příští týden se podle jeho slov na stránkách města Dubí a na sociální síti objeví termín zasedání, které by se mělo konat zhruba za 14 dní. Zastupitelé se sejdou fyzicky. Místo na dubské radnici se ale zasedání uskuteční v Lidovém domě v Pozorce. „Chceme připravit schůzi tak, abychom striktně dodrželi všechna současná nařízení a neohrozili bezpečnost účastníků. Lidový dům umožňuje bezpečný odstup zastupitelů i případných návštěvníků. Připravené budou dezinfekční prostředky, vstup bude samozřejmě pouze v roušce.“

Radek Kindl věří, že po opadnutí krizové situace, se městu podaří rozpracovaný projekt dokončit a další jednání zastupitelů v Dubí bude možné dělat online. Zároveň doufá, že se lidé o jednání zastupitelů začnou zajímat více, než tomu bylo doposud.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru