Rybáři mohou lovit na mimopstruhových vodách i bez platného dokladu
Foto: archiv Bohumila Kudrhalta
Teplice

Teplice – Jednou z aktivit, vhodnou pro období nucené izolace, je kromě jiného rybaření. Rybář se dostane do přírody, na vzduch a relaxace u vody prospěje jeho psychice. Rybařit ovšem může pouze za předpokladu, že na ryby nevyrazí celá banda přátel a rybáři budou dodržovat všechna současná vládní nařízení.

Pozitivní informací pro všechny, kterým skončila platnost rybářského lístku po 1. březnu 2020, je, že mohou na tento neplatný lístek během nouzového stavu v České republice lovit dál. Ministerstvo zemědělství vydalo po jednání s rybářskými a mysliveckými organizacemi stanovisko k posuzování prokazování odborné způsobilosti v době nouzového stavu. A to jak k výkonu rybářského práva, tak i k výkonu práva myslivosti.

Rybáři, kterým po 1. březnu skončila platnost rybářského lístku, mohou prokázat svoji způsobilost tímto neplatným dokladem. Stejný vzorec dokazování platí i pro členy mysliveckých spolků. Příslušné státní orgány, včetně rybářské a myslivecké stráže, by měly upustit od postihování přestupku, kdy je porušená povinnost mít u sebe platný rybářský nebo lovecký lístek. Doporučení ministerstva zemědělství platí ovšem jen pro období nouzového stavu a vztahuje se na doklady platné do 1.3. 2020.

Od středy 1. dubna až do konce září se prodlužuje doba rybaření v letním režimu. Na mimopstruhových revírech mohou rybáři začít lovit denně v době od 4 do 24 hodin. Na sezónu lovu dravců, která je mezi rybáři velmi oblíbená pro šanci na trofejní úlovky, si ale musejí ještě chvíli počkat. Ta začne až 16. června.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru