Zahradnictví Dvořák a syn otevřelo dvě provozovny za přísných opatření
Po každém použití i před vydáním vozíku ošetří pracovnice jeho madlo dezinfekčním prostředkem. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice, Most – Zahrádkářům už v tomto období řádně svrbí ruce. Přichází čas, kdy je třeba připravit záhony, truhlíky, květináče, abychom se mohli těšit z úrody ovoce, zeleniny a krásy květů i letos. Vládní opatření a s ním následné uzavření hojně navštěvovaných obchodních center, jako je například OBI, však mnohým narušilo jejich plány. Naštěstí pro zahrádkáře se vedení Zahradnictví Dvořák a syn rozhodlo hodit milovníkům zahradničení záchranné lano a otevřít v pátek 20. března své provozovny v Teplicích a v Mostě.

„S otevřením se vážou jasně daná pravidla a doporučení, aby nebyli ohroženi ani zákazníci, ani naši zaměstnanci,“ upozorňuje v rámci informace o otevření centra spolumajitel zahradnictví Stanislav Dvořák. Zákazníci tak musejí dodržovat a respektovat stanovené zásady a opatření. V první řadě by měli do zahradního centra chodit nakupovat pouze v nezbytných situacích.

Do prodejny vpouští pracovníci zahradnictví vždy jen omezený počet lidí. Zákazníci jsou povinni mít zakrytá ústa i nos a při příchodu obdrží jednorázové rukavice. Uvnitř centra musejí dodržovat odstup 2 metrů, a to jak od ostatních zákazníků, tak i od prodavačů a dalšího personálu. Platby jsou prováděné pouze bezhotovostně. Všechny nákupní košíky i vozíky jsou po každém nákupu důkladně dezinfikované. Kavárna je v tomto období samozřejmě uzavřená.

„Kdy jindy než ne teď? Právě v této době začíná dávat pěstování vlastního jídla větší smysl než kdy jindy. Sice bychom měli zvážit každou cestu ven, ale příroda bohužel nepočká,“ stojí na stránkách Zahradnictví Dvořák a syn. Dnes jsme se jeli do jejich teplického centra podívat osobně. Zjistili jsme, že jsou všechna opatření beze zbytku dodržovaná. U vchodu jsme dostali jednorázové rukavice, nákupní vozík pro nás pracovnice zahradnictví pečlivě otřela dezinfekčním prostředkem a do prodejny bylo spolu s námi vpuštěno jen několik lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru