Zásoby potravin fakt nedojdou, říká Babiš. Lidé stejně vzali supermarkety útokem
Tesco v severočeském Litvínově pár hodin po oznámení nouzového stavu Vládou ČR. Foto: e-deniky.cz
Teplice

Litvínov – Vláda v Česku vyhlásila ve čtvrtek nouzový stav. Opatření se dotkne běžného života většiny lidí a má Čechy ochránit před onemocněním Covid-19. Jak vypadala situace několik hodin po přijetí mimořádného opatření v obchodech?

„Nechceme nikoho z vás strašit, nikomu z vás komplikovat život nebo vyvolávat paniku, ale opravdu není nutné podnikat nájezdy na obchody s potravinami,“ uvedl premiér Andrej Babiš. Lidé přesto dál vykupují regály s trvanlivými potravinami. Prvaní taková vlna se objevila s nárůstem nemocných v Itálii, další přichází v posledních dnech se zpřísněním opatření v Česku. Důkazem může být náš snímek z litvínovského Tesca, který jsme pořídili ve čtvrtek večer. Chybí hlavně mouka, směsi na přípravu chleba, v regálech s drogerií je poloprázdno a nejsou nejrůznější dezinfekční prostředky.

„Řetězce jsou zásobovány na 95 %, takže není důvod panikařit. Zásoby potravin fakt nedojdou. Není opravdu důvod dnes obsadit a vykoupit supermarkety,“ zopakoval premiér. „Jsem rád, že řetězce jsou korektní a neparazitují na současné krizi, což se v jiných případech bohužel děje,“ dodal Andrej Babiš.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru