Studenti Martin Jochec a Marek Dittrich si rozdělili první dvě pozice
Zleva: David Beran, Marek Dittrich, Martin Jochec a Filip Zeman. Foto: archiv školy
Teplice

Teplice - Studenti Střední průmyslové školy v Teplicích zabodovali svými dovednostmi v 8. ročníku oblastní soutěže AutoCad a Inventor. Soutěž v kreslení na PC, ve 2D v AutoCADu a ve 3D v Inventoru se konala ve středu 19. února na Střední průmyslové škole v Ústí nad Labem. V celkovém pořadí vydobyli první a druhé místo studenti teplické průmyslovky. Celkovým vítězem 8. ročníku oblastního kola se stal Martin Jochec a stříbrnou pozici pro Teplice získal Marek Dittrich.

Jmenovaní studenti se podle informací zástupkyně ředitele školy Jany Vachouškové zúčastní celostátního kola soutěže Autodesk Academia Design 2020, které se uskuteční ve dnech 2.-3. dubna. „Těší nás, že studenti SPŠ Teplice zazářili svým umem a získali pro naši Průmyslovku celkové 1. místo s velkým bodovým náskokem před ostatními školami v celém regionu. Velké poděkování patří studentům: Martin Jochec a Marek Dittrich, dále si ho zaslouží i Filip Zeman, David Beran a samozřejmě jejich učitelka Hana Ilkivová, která studenty předměty AutoCAD a Inventor učí a na soutěž je skvěle připravila,“ informovala Vachoušková.

Oblastní kolo bylo zahájené kategorií AutoCAD. Účastníci obdrželi výkres a jejich úkolem bylo předlohu překreslit. Hodnotila se přitom přesnost přenosu a celková kvalita výkresu. Následovala kategorie Inventor. V té podle slov jednoho z teplických účastníků soutěže, Davida Berana, rozhodovala především rychlost a hodnocena byla i přesnost. „Nejprve se modelovaly součásti zapalovače a následně jsme k těmto součástem vytvářeli výrobní výkresy,“ upřesnil k obsahu soutěžního úkolu David Beran.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru