Zátah v Ústeckém kraji kvůli hazardu! Z nelegální herny si celníci odvezli osm automatů
Kontroly hazardu a další zadržené automaty, tentokráte v Chomutově. 2x foto: Celní správa ČR
Teplice

Ústecký kraj - Osm výherních technických zařízení provozovaných „na černo“ zadrželi ústečtí celníci v herně na severu Čech.

Potírat hazard se celníkům v Ústeckém kraji daří. V úterý odhalili další nelegální hernu, tentokráte v Chomutově. Kontrolovaný provozovatel porušoval zákon o hazardních hrách, když neměl k provozování hazardní hry patřičná povolení.

Kromě osmi nelegálních herních automatů v hodnotě 800 tisíc korun celníci odvezli z provozovny i finanční hotovost ve výši 14 600 Kč, určenou k vyplácení výher a ostatní věci, které k provozování nelegální hry slouží jako např. klíče, evidenci a další.

1402automaty2

Za porušení zákona o hazardních hrách mohou celní úřady ve správním řízení provozovateli nelegální herny uložit pokutu až do výše 50 000 000 korun.

V loňském roce provedli celníci v Ústeckém kraji 180 kontrol. Porušení zákona zjistili ve 110 případech. Odhalili 11 nelegálních heren a v nich zadrželi 45 výherních technických zařízení tzv. kvízomatů a bezmála 50 tisíc korun v hotovosti.

Přestože celníci důsledně dohlíží na provozování hazardních her, stále se najdou podnikavci, kteří se snaží obcházet zákon, provozují hazardní hry bez povolení a vyhýbají se placení daní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru