V březnu začne ústecká firma s výstavbou dětského hřiště v Modlanech
Parčík v Modlanech změní po desetiletích svoji tvář. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Modlany – V pondělí 10. února končil termín podávání nabídek do výběrového řízení na vybudování dětského hřiště v Modlanech. V 15 hodin vedení obce rozlepilo obálky. Na modlanskou radnici dorazily celkem 4 nabídky. Zastupitele na jejich zasedání v úterý 11. února o tom informoval starosta Lukáš Bartoň. „Jednu nabídku jsme vyřadili, protože nesplňovala podmínky výběrového řízení. Vybrali jsme ústeckou firmu Roman Kudrna s nejnižší nabídkou ve výši 1,119.654 korun.“

Vzhledem k tomu, že se blíží konec termínu, dokdy je možné podat žádost o dotaci na příslušné ministerstvo, museli zastupitelé na úterním zasedání nejprve schválit její odeslání. Modlanští počítají se získáním dotace ve výši 914 tisíc korun, přičemž předpokládaný rozpočet na výstavbu hřiště je 1,5 miliónu.

Dětské hřiště bude vytvořené nedaleko obecního úřadu, v prostoru nevyužívaného parku. Kromě nových dřevěných herních prvků využije obec i pyramidu z původního dětského hřiště. „Některé menší prvky ze starého hřiště instalujeme v areálu Baníku. Když půjdou rodiče na fotbal, aby se jejich děti měly kde zabavit.“ Původní dětské hřiště podle starosty vedení obce zruší úplně. Důvodem jsou technické vady některých prvků, v místě také chybí jakýkoliv stín a v neposlední řadě nedaleko stojí kontejner, který v létě zapáchá.

S výstavbou hřiště začne ústecká firma Roman Kudrna už v březnu. Provede terénní práce, vybuduje dopadové plochy s umělým trávníkem, včetně oplocení, které budou tvořit kromě jiného i drátěné bloky. Parčík je u poměrně frekventované silnice, proto bude hřiště celé důkladně oplocené. Objeví se tu moderní dřevěné herní prvky, včetně zmíněné pyramidy. Parkovací místa pro návštěvníky budou podle Lukáše Bartoně v prostoru u kina.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru