Zastupitelé si zrušením Rocku u rybníka u některých rockerů nešplhli
Slavnostní odhalení zvonice, kterou pro Přítkov vytvořili řezbáři Ondřej Drábek a Marcel Jeřábek v proboštovském lesoparku v září loňského roku. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Proboštov – Zastupitelé Proboštova se na svém zasedání v pondělí 27. ledna dohodli, že obohatí kulturní život v obci o týdenní řezbářské sympozium. Jeho premiérový ročník se bude konat začátkem června. Mise chvályhodná, leč v rozpočtu obce na sympozium nebyly vyčleněné peníze. Proto zastupitelé hledali cestu, jak potřebné finance získat a nenechat obec vykrvácet. Výsledkem bylo rozhodnutí zrušit původně plánovanou akci Rock u rybníka, se kterou se v rozpočtu na rozdíl od sympozia, počítalo.

„Akce Rock u rybníka nákladově vychází přibližně stejně jako řezbářské sympozium,“ informoval místostarosta Roman Nešetřil. „Shodli jsme se, že přínos pro obyvatele Proboštova a Přítkova bude v případě sympozia, po kterém nám v lesoparku zůstane několik uměleckých děl, daleko vyšší než v případě rockového festivalu.“ Jak místostarosta zároveň zdůraznil, podobný program jako Rock u rybníka nabízí benefiční akce S kordem pro Jirku. Ta se letos uskuteční 9. května. Její výtěžek je tradičně věnován konkrétním postiženým dětem.

Nápad uspořádat řezbářské sympozium vznikl v době, kdy v proboštovském lesoparku tvořili řezbáři Ondřej Drábek a Marcel Jeřábek na objednávku radnice zvoničku do Přítkova. Lidé, kteří lesoparkem procházeli, se na jejich práci velice rádi chodili dívat. Uspořádání sympozia navíc kromě nevšedních zážitků přinese obci dřevěné objekty, které v lesoparku po akci zůstanou. Vedení obce v několika posledních dnech projednávalo možnosti uspořádání řezbářského sympózia a nakonec se podařilo jeho konání zajistit. Termín připadl na týden od 8. do 14. června. Vernisáž závěrečných prací řezbářů tak proběhne v rámci tradiční Antonínské pouti.

„Všem kapelám, zvukaři a ochrance se omlouvám a věřím, že tento krok pochopí. Pokud bude mít někdo zájem převzít festival s termínem 25. července a s kapelami Last Rebel, Sklap, Modlanská skládka, Nerrea, Už jsme doma, Vítkovo kvarteto, Schlak, možná i Plexis, které jsem z finančních důvodů odřekl, budu jenom rád. Předám veškeré kontakty včetně kontaktu na zvukaře, který zajišťuje i podium a na agenturu, která festival úspěšně a bezkonfliktně zajistila ve všech pořádaných ročnících po stránce bezpečnostní,“ dodal Nešetřil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru