Na trhu se objevila další nebezpečná hračka. Nemáte ji náhodou doma?
Zdroj: www.coi.cz
Teplice

ČR - Česká obchodní inspekce zakazuje na trhu hračku „Medvídek svítící ve tmě“. Hračka je nebezpečná pro malé děti, které mohou lehce uvolnit malé části této hračky, ty by pak mohly vdechnout nebo spolknout.

Česká obchodní inspekce zjistila, že na trhu v ČR byla v nabídce pro spotřebitele hračka - Medvídek svítící ve tmě. Hračka může pro nejmenší děti znamenat riziko. Jedná se o textilní hračku 21 cm vysokou, měkce vycpaného medvídka v kombinaci růžové a zelené barvy. Očička a čumáček jsou zhotoveny z tvrdého plastu. Hračka je určena pro nejmenší děti a je prodávána v modré papírové krabici s průzorem. Po vystavení dennímu světlu nebo světlu umělému, může hračka ve tmě svítit.

Česká obchodní inspekce zjistila, že výrobek není v souladu s požadavky příslušných právních předpisů (NV č. 86/2011 Sb., o bezpečnosti hraček, které jsou konkretizovány v EN 71-1+A1 Bezpečnost hraček – Mechanické a fyzikální vlastnosti). Při zkoušce tahem se z hračky uvolnily malé části (oči) a při zkoušce pevnosti švů se vytvořily ve švech otvory o průměru 12 mm. V průběhu používání hračky může malé dítě utrhnout hračce oko či vyjmout z hračky vlákennou výplň nedostatečně zajištěným švem. Obě tyto součásti hračky by mohly být spolknuty či vdechnuty.

Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření, kterým je zákaz distribuce a stažení výrobku z trhu nebo z oběhu. Hračka byla nahlášena kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a zveřejněna v systému RAPEX.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru